NYE ÅBNINGSTIDER . Mandage lukket. Afhentning kun efter aftale. tirsdage - torsdag kl. 10-17.30 fredag og lørdag 10-14 .
- . -

OBS OBS . Feltet du kan skrive beskeder i fungere ikke så send en mail specielt. hvis du bestiller vådgær Nyhed! Du kan bestille vådgær wlp senest den sidste hverdag i måneden - leveringen 1-2 uger efter. Dog ikke januar og juli. Vault (sæsonvare), er kun tilgængelig i visse perioder. Send en mail. OBS Grainfather ejere - gå ind på prodktet her på siden -der står hvad di skal gøre for at din mobil har forbindelse til kontrolboksen
Ring +45 60 53 00 02 | Albryg Brygudstyr | Mejerivej 7 | 4296 Nyrup

- Velkommen til Albryg Brygudstyr

Nyhed

WLP518 - Opshaug Farmhouse Yeast (Kveik) begrænset antal Nyhed !! så er der 1 tilbage - hvem skal ha den !!

WLP518 - Opshaug Farmhouse Yeast (Kveik) begrænset antal Nyhed !!
Varenummer: wpl518

Lagerstatus: Ikke på lager

75,00 DKK

Detajler

Detaljer

WLP518 - Opshaug Farmhouse Yeast (Kveik) begrænset antal Nyhed !! WLP518 - KVEIK - Opshaug Farmhouse KVEIK gær udmærker sig ved at den nemt, hurtigt og effektivt kan gære i et varmt miljø, faktisk helt op mod 40 (FYRRE) graders varme. Fermenteringen starter EKSTREMT hurtigt, som i indenfor 30 minutter, og du kan rent faktisk høste gæren SAMME dag som du tilsætter den, søg på nettet og du vil finde dokumenterede beskrivelser hvor gæren er høstet 40 minutter efter tilsætning. De primære "features" om KVEIK - Fermenteringen starter hurtigt, typisk indenfor 30 minutter, og indenfor 3 timer vil der være synlig aktivitet - Gæring er typisk afsluttet indenfor 2 døgn (eller mindre) - Øllet modnes LYNHURTIGT, er typisk klar på 36 til 72 timer! Også kaldet Oppskåke, hvor Kveik føres fra primær gæring til eksempelvis trætønder, hvis det altså når så langt... som til trætønderne... :-) - Alkoholtolerencen er som altid miljøbestemt, men den ligger mellem 8 - 12% (og det er altså indenfor de nævnte 2 døgn gæring) - Opshaug Farmhouses gærer rent, trods den høje temperatur og er oplagt til eksempelvis IPA og Pale Ales, Porter, men også i en Belgisk Saison etc. Det første du skal være opmærksom på er at KVEIK gær ikke er en SPECIFIK gærstamme, men en af flere, skal vi kalde det, (af)?arter af samme gær, de kommer i en del forskellige varianter, flere af de originale KVEIK kommer også med bakterier. KVEIK er en (historisk) Farmhouse Ale type! Men kan sagtens bruges til andre øltyper, det er helt op til dig, men ønsker du at lave en Kveik og holde denne "Ølstil" i fokus, så bør du (meget mod tidens trend) minimere humleprofilen, både den bitre men også den aromatiske såvel som tørhumling. Men som nævnt kan du sagtens bruge den på andre øltyper, og den oplagte fordel her er jo at du ikke behøver at bekymre dig om temperaturen, og så kan du altså have en færdig øl på UNDER 1 uge! Opshaug stammer fra Strada i Norge, Harald Opshaug og blev op gennem 1900 tallet benyttet til at lave kornøl (Høstøl) i mange varianter. OBS! *** Alle våd gær sendes med køl for bedst muligt at sikre kvaliteten frem til dig Attenuation: 70-80% Flokulering: Medium (Gærens evne til at bundfælde) Optimal fermenterings temperatur: 25 - 33 grader celcius Alkohol Tolerance: Medium 8-12% Hvad betyder? Attenuation? = Forgæringsgrad, hvor meget sukker kan gæren omsætte til alkohol (Co2 og smag) Flocculation? = Gærens evne til at samle sig og bundfældes, og på den måde opnå en mere klar øl. Substitut: Høst gæren, enten som slurry eller lad den tørre ind og læg den i fryseren, den kan holde sig i minimum 1 år på køl, og flere år på frost...

Produktvideo



Albryg.dk har endnu ikke en video til dette produkt.

Synes du produktet mangler en video? Send os en e-mail!