Detaljer
Oak chips Whisky 250 gr. til brug i vin og øl samt i din alkohol.
Spånerne stammer fra t brugte WHISKY tønder. De giver enunik aroma til din vin, og øl (alkohol)
Du bruger spånerne på samme måde som de klassiske egetræsspåner:
de skal i kontakt med vin, øl eller alkohol i et par uger under gæring /modning.
En god ide er at smage jævnligt for at følge op på smagens udvikling.
Pakkerne er vakuumpakket for maksimal bevarelse af aromaen
Vi bruger egetræ s spåner i vores vinfremstlling til at ændre nogle karakteristika for din vin: smag, aroma, konservering og farvestabilitet.
Det er en god ide at komme spånerne i en humlepose for nem fjernelse efter brug.
Du kan prøve at tilføje spåner til mæsken. På den måde er din vin bedre beskyttet mod oxidation (bedre farvestabilitet og længere konservering)
Ønsker du en special smag kan du prøve whisky spåner.
Husk jo flere spåner du bruger jo kortere er kontaktiden.
Desinfektion:
Spåner skal desinficeres inden brug. Den bedste både til at bibeholde den gode smag er at bruge svovlpinde som brændes af sammen med spånerne i en lukket beholder.
Svovlrøgen desinficerer træet, der derefter kan tilsættes brygget.