OBS: Butikken holder Sommerferie lukket fra den 17. juli til og med den 6. august , der sendes pakker ud 1 hver uge.
- Butikken er lukket alle lørdage i august. -

Ring +45 60 53 00 02 | Albryg Brygudstyr | Mejerivej 7 | 4296 Nyrup

- Velkommen til Albryg Brygudstyr

Vin

Brygvejledning: Dansk

 

Indhold: 

  • Druekoncentrat,
  • Gær og klaringssæt (Vingær+Gærnæringssalt, Gærstop, Kieselsol og Chitosan)
  • Brygvejledning, Dansk
  • Bryg journal

 

Glem alt om de glade 70’eres boblen i sovekammeret, sloganet bryg fredag og få hovedpine søndag er en saga blot.  Når det kommer til det tyvende århundredes vinsæt. Kvalitet i såvel smag og nydelse er i højsædet med disse vinsæt. Kvaliteten af druen er i top og lagring gør den sidste finish.

 

Cabernet Sauvignon er vel “kongen” over alle (røde) druer. Den er meget stabil og er plantet over det meste af verden. Nogle steder frembringer den vine med usædvanlig dybde, rigdom, koncentration og stor holdbarhed. Bordeaux har anvendt druen siden det 18. århundrede og blander den altid med Cabernet Franc, Merlot eller Petite Verdot. I Bordeaux er den rygraden i de største vine.

 

Andre steder i verden står den både alene eller bliver blandet med lokale druer. Den blandes med Sangiovese i Toscana, Tempranillo i Ribera del Duero i Spanien, Syrah i Australien og Provence men går også solo i nogle af Italiens Super-Toscanere. I Napa Valley i Californien fremstilles ligeledes fremragende Cabernet’er - både en-drue vine og blandet med de andre “franske” druer.

 

Ublandet er Cabernet Sauvignon vinene med stor intensitet, mørk violetrød og med duft af solbær, blomme og krydderi. Typisk også med meget tannin. Cabernet Sauvignon vine er typisk lagret i egefade for at blødgøre vinen, hvilket også giver vinen et strejf af vanille.

 

Som ung vin er den kraftig, med toner af græs og kraftigt “bid” i eftersmagen.

Den modne vin har en dyb rød farve, til tider næsten brunlig. Det er blød med stor dybde af smag, kompleks, og med frugtsmag af brombær og solbær.

 

Den har sin klassiske storhed i Bordeaux, men får sjældent lov til at være alene. I Bordeaux blandes den med Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Udenfor Bordeaux møder man Cabernet Sauvignon i Loire og i Sydfrankrig.

 

Cabernet Sauvignon har en karakteristisk duft af solbær som med alderen kan tone over i cedertræ. Den er tanninrig og bibringer vinen en markant mørk farve.

 

Cabernet Sauvignon er plantet i stor udstrækning i en række af østlandene og er i de sidste to årtier blevet særdeles populær i både Nord-og Sydamerika, Sydafrika og Australien.

 

Der står kun ganske lidt i Spanien og Italien, og det er kun sjældent at vi møder den som enkel-druevin herfra. Den blandes oftest med deres lokale druestolthed til flotte vine som f.eks. Cabernet/Tempranillo og Cabernet/Sangiovese.

 

En klassisk Cabernet Sauvignon har et stort lagringspotentiale. De største af dem er Grand Cru Classé-vinene fra Bordeauxs venstre bred (Médoc og Graves) og top-producenterne fra Napa i Californien.

 

Vine med Cabernet egner sig fortrinligt til mad. Den klarer nemt diverse kødretter, og dens store styrke er at den trods den kraftige smag ikke overdøver maden..

citeret Niels fra  Davinco