OBS: Butikken holder Sommerferie lukket fra den 17. juli til og med den 6. august , der sendes pakker ud 1 hver uge.
- Butikken er lukket alle lørdage i august. -

Ring +45 60 53 00 02 | Albryg Brygudstyr | Mejerivej 7 | 4296 Nyrup

- Velkommen til Albryg Brygudstyr

Malt

Malt stammer oftest fra byg-korn. Der findes andre typer malt, men den type som oftest bliver brugt stammer fra byg-korn. Malt kan forbehandles på en masse måder. Det kan ristes, det kan spirer i længere eller kortere tid. Alt dette er med til at bestemme hvordan din øl kommer til at smage i sidste ende. Maltens første funktion i et bryg, er at lave sukker. Denne proces foregår ved at man fugter den valgte malt.  Når malten fugtes, så begynder den at spirer, og når malt spirer, så dannes der enzymer. Disse enzymer omdannes så til sukker. Og sukkeret er utrolig vigtigt for alkohol procenten i din færdige øl.
Udover at have en vigtig effekt på alkohol procenten, så har malt også evnen til at give stærke smagsindtryk. Man kan med hjælp af malt eksempelvis lave lakrids og/eller chokolade øl.

Malt har udover ovenstående fordele, og så den egenskab, at den kan være med til at bestemme farven på dit bryg. Hvis du eksempelvis rister maltet i lang tid, så vil du få en mørkere øl. Og selvfølgelig på samme måde, hvis du rister malten i kort tid, så vil du få en lysere øl. Man kan altså speciel brygge sin øl ved hjælp af blandt andet malt.

Malt-typer:
Det er først og fremmest byg-korn, der bliver brugt til malt. Der findes mange forskellige typer, der smager vidt forskelligt. Noget af det afgørende for smagen er, ved hvilke temperaturer malten bliver tørret eller ristet.
Man kan både få flydende og pulveriseret maltekstrakt.

Malt på Albryg.dk

Vi har flere forskellige slags malt på Albryg.dk . Hvis vi ikke har den malt du søger, så kan vi hurtigt fremskaffe den,  så kontakt os endelig, uanset dit behov. Dit første bryg består ikke kun af malt. Husk at læs vores ølbrygning guide, hvis du ikke allerede har gjort det. Husk også at læse artiklerne om de andre råvarer som indgår i et bryg: Humle, gær og brygudstyr.

Malt Albryg.dk anbefaler:

  1. Malt 1 – Gerne en generel gær, som kan indgå i flere bryg.
  2. Malt 2 – igen en ret generel gær – Beskriv gerne lidt om gæren.
  3. Malt 3 – En special og karakteristisk malt, som giver en speciel smag. Beskriv.

 

Konklusion på malt:

Vi kan konkludere at malt har en vigtig rolle i dit bryg. Det er den råvare som har størst indvirkning på farven og smagen af din øl. Husk at du altid kan kontakte os hvis du er i tvivl om noget. Det er gratis at spørge. Du kan kontakte os her.

Mvh.