NYE ÅBNINGSTIDER Julelukket fra den 24.12.- 01.01.2020. Afhentning fefter aftale 27.12.19 .Mandage lukket. Afhentning kun efter aftale. tirsdage - torsdag kl. 10-17.30 fredag og lørdag 10-14 .
- . -

OBS OBS . Feltet du kan skrive beskeder i fungere ikke så send en mail specielt. hvis du bestiller vådgær Nyhed! Du kan bestille vådgær wlp senest den sidste hverdag i måneden - leveringen 1-2 uger efter. Dog ikke januar og juli. Vault (sæsonvare), er kun tilgængelig i visse perioder. Send en mail. OBS Grainfather ejere - gå ind på prodktet her på siden -der står hvad di skal gøre for at din mobil har forbindelse til kontrolboksen
Ring +45 60 53 00 02 | Albryg Brygudstyr | Mejerivej 7 | 4296 Nyrup

- Velkommen til Albryg Brygudstyr

Humle

Humle (Humulus lupulus L.) er en flerårig plante, der i dag vokser vildt over det meste af landet og bruges til ølbrygning. I dag importere stort set al den humle, der bruges til ølbrygning her i Danmark.

Den er karakteristisk ved sin kraftige slyngende vækst. Humle er en af de to slægter, som hører til hampfamilien (Cannabaceae).

Humle til ølbrygning er også en af de få slyngplanter, som findes vildtvoksende i Norden. Den har en meget stor vækstkraft, og der er målt stængeltilvækst på op til 18 centimeter i døgnet i juni måned.

 I gamle dage brugte vi vores egen humle her i Danmark, og der er flere forsøg lige nu med, at udvikle de rigtige gode smagshumler til ølbrygning.

 Stænglerne kan blive over 10 meter lange i løbet af en vækstsæson. Humle er flerårig, men den fryser helt ned om vinteren. Samtidig med at planten har stærk vækstkraft, snor stænglen sig med urets visning.

 Planten er forsynet med grove næsten tornelignende hår, der bevirker, at skuddene holder sig fast på stammer, grene, espalier og på opbindingstrådene, som benyttes i professionel dyrkning til brug i ølbrygning.

Planten er tvebo, det vil sige, der findes både han- og hunplanter.

 For dyrkning som humle er det normalt alene hunplanterne, som er interessante. Hunblomsterne danner en afrundet, sammensat blomsterstand, som ligner små kogler, når de er modne.

Det er dem der bruges til ølbrygning.

 På blomsterbunden og støttebladene udvikler der sig en masse gule kirtler, der producerer et gult støv, og det er her aroma- og smagsstofferne dannes.

Humle findes vildtvoksende i det meste af Danmark, men en del stammer formentlig forvildet fra tidligere humlehaver eller privathaver.

Humle bliver først og fremmest udnyttet i forbindelse med ølbrygning, idet humle giver øllet en friskere smag og bitterhed, og samtidig medvirker humlen i øllets klaring og konservering. Humle kan slet ikke undværes i ølbrygning, både smag og holdbarhed er vigtige ting i ølbrygning.

 

Der findes utrolig mange slags humler. Albryg forhandler rigtig mange humler og de kan bestilles fra  10 gram , 100 gram, 500 gram ja op til 5 og 15 kg.