Husk vi har åbent fredag til kl 13 og lørdag fra kl 10 - 14.00 .
- . -

Ring +45 60 53 00 02 | Albryg Brygudstyr | Mejerivej 7 | 4296 Nyrup

- Velkommen til Albryg Brygudstyr

Brygudstyr

Brygudstyr

Før du går i gang med at brygge dit eget øl, så kræver det at du har noget brygudstyr og nogle råvarer. Her under kan du se to gode ”tjek” lister, som sørger for at du har alt du skal bruge til et succesfuldt bryg.

Brygudstyr:

  1. En stor gryde
  2. Komfur eller gasblus
  3. Termometer
  4. To brygspande
  5. To tappe-haner
  6. En slange der passer til hanerne
  7. En brygspand med huller i bunden
  8. En køkken si
  9. En stor øser
  10. Desinfektion middel
  11. Gærlås
  12. Køkkenvægt
  13. Flasker
  14. Kapselpåsætter
  15. Maltkværn – Eventuelt lej en, hvis du ikke skal lave mange bryg.

Råvarer:

Malt  
Maris Otter pale ale , Engelsk malt , EBC 4,5-7 1 kg –

Pale Ale , Castle, EBC 7 - 9 - 1 kg

Pilsner malt, Castle , EBC 2,5 - 3,5 - 1 kg

 

  1.  

  2. Cascade humle 100 gram , 8,4 % frisk
  3.  

  4. Gær - Mangrove Jack´s Belgian Ale M27 - 10 gram

  5. Vådgær , Activator xl 1388 Belgisk strong ale
  6.  
  7. Vand
  8. Sukker

Humle  Amarillo humle, Alpha 9,8 % frisk pakket - 100 gram

Chinook USA 13-18 % alpha, 100 gr

Øl-gær  Belgian Strong ale gær (WLP545) White Labs vådgær

Czech Budejovice Lager gær (WLP802) White Labs vådgær

Gær - Mangrove Jack´s U.S. West Coast M44 - 10 gram

Safale S-04 11,5 gr. overgær 

Safale US-05 (56) 11,5 gr

vådgær , Activator xl 1084 Irish Ale

Tjek ovenstående punkter af, og sørg for at du har alle disse materialer. Når du har det, så er du klar til dit første bryg. Og med hjælp fra Albryg.dk så kan det ikke blive andet end succesfuldt!

Mængderne af ovenstående råvarer varierer fra opskrift til opskrift. Hvis du har brug for opskrifter kan vi henvise til Brygforum.dk der har en del opskrifter liggende eller i  bøgerne   Bogen ølbrygning for begyndere af Klaus Rydahl – eller 
Håndbog i ølbrygning af Simon Wrisberg

 

Vi kan desuden anbefale dig at teste forskellige krydderier i dit bryg. Det giver dit bryg en speciel smag, som du forhåbentlig kan blive populær med . Du kan altid henvende dig for råd og vejledning til Albryg i åbningstiden eller pr. telefon : 60530002  og  mail: info@albryg.dk