Brygudstyr
Brygudstyr
Før du går i gang med at brygge dit eget øl, så kræver det at du har noget brygudstyr og nogle råvarer. Her under kan du se to gode ”tjek” lister, som sørger for at du har alt du skal bruge til et succesfuldt bryg.
Brygudstyr:
- En stor gryde
- Komfur eller gasblus
- Termometer
- To brygspande
- To tappe-haner
- En slange der passer til hanerne
- En brygspand med huller i bunden
- En køkken si
- En stor øser
- Desinfektion middel
- Gærlås
- Køkkenvægt
- Flasker
- Kapselpåsætter
- Maltkværn – Eventuelt lej en, hvis du ikke skal lave mange bryg.
Råvarer:
Malt
Maris Otter pale ale , Engelsk malt , EBC 4,5-7 1 kg –
Pale Ale , Castle, EBC 7 - 9 - 1 kg
Pilsner malt, Castle , EBC 2,5 - 3,5 - 1 kg
Cascade humle 100 gram , 8,4 % frisk
Gær - Mangrove Jack´s Belgian Ale M27 - 10 gram
Vådgær , Activator xl 1388 Belgisk strong ale- Vand
- Sukker
Humle Amarillo humle, Alpha 9,8 % frisk pakket - 100 gram
Chinook USA 13-18 % alpha, 100 gr
Øl-gær Belgian Strong ale gær (WLP545) White Labs vådgær
Czech Budejovice Lager gær (WLP802) White Labs vådgær
Gær - Mangrove Jack´s U.S. West Coast M44 - 10 gram
Safale S-04 11,5 gr. overgær
Safale US-05 (56) 11,5 gr
vådgær , Activator xl 1084 Irish Ale
Tjek ovenstående punkter af, og sørg for at du har alle disse materialer. Når du har det, så er du klar til dit første bryg. Og med hjælp fra Albryg.dk så kan det ikke blive andet end succesfuldt!
Mængderne af ovenstående råvarer varierer fra opskrift til opskrift. Hvis du har brug for opskrifter kan vi henvise til Brygforum.dk der har en del opskrifter liggende eller i bøgerne Bogen ølbrygning for begyndere af Klaus Rydahl – eller
Håndbog i ølbrygning af Simon Wrisberg
Vi kan desuden anbefale dig at teste forskellige krydderier i dit bryg. Det giver dit bryg en speciel smag, som du forhåbentlig kan blive populær med . Du kan altid henvende dig for råd og vejledning til Albryg i åbningstiden eller pr. telefon : 60530002 og mail: info@albryg.dk.